BÜNYAN’DA TEKERLEKLİ SANDALYE SEVİNCİ

Admin 01 Nisan 2018 Bizden Haberler 299 -A+
BÜNYAN’DA TEKERLEKLİ SANDALYE SEVİNCİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KAYPİDER Kayseri plastik işletmeciler derneğinin katkıları ile devam eden plastik kapak toplama kampanyası dahilinde Engelli vatandaşlara yardım amacıyla verilen Tekerlekli sandalyelerden iki tanesi BÜNYAN ŞEHİT PİYADE TEĞMEN BEKİR ÖZTÜRK ÇOK PROĞRAMLI LİSESİNDE Yapılan törenle sahiplerine teslim edildi.

Düzenlenen proğrama Bünyan Kaymakamı Engin AKSAKAL,KAYPİDER Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği Başkanı Yusuf  ÖZKAN ve  BÜNYAN ŞEHİT PİYADE TEĞMEN BEKİR ÖZTÜRK ÇOK PROĞRAMLI LİSESİ Öğretmenleri ve Öğrencileri katıldı.Proğram Ulu Önder ATATÜRK VE SOMA’DA Meydana gelen maden kazasında hayatını Kaybedenler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende engelli vatandaşların başardıkları faaliyetler ve yaşantılarından kesitler bir slayt gösterisi ile öğrencilere izletildi.Daha sonra kürsüye gelen Kaypider Kayseri Plastik işletmeciler Derneği yönetim kurulu başkanı ve Plasfed başkan yardımcısı Yusuf ÖZKAN  Bir konuşma yaptı.Konuşmasında şunları belirtti. SOMA’da elim bir maden  kazası sonrası hayatını kaybeden Maden işçilerine Allah’ tan rahmet kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Hepimizi üzüntüye boğan bu maden kazasında yaşamını yitirenlere gereken yardımların gönderilmesi konusunda bizde plastikçiler olarak üzerimize düşen görevi yapacağız.Ayrıca Sayın Kaymakamımın huzurunda ben şahsım adına maden işçileriden ikisinin çocuğuna burs ve gereken yardımı yapmayı kendime bir görev biliyorum.Herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyorum.Hepimiz aslında birer engelli adayıyız yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz.Engelli vatandaşlarımızın neler başardığını biraz önce hazırlanan slaytta gördük.Biz plastik işletmecileri olarak bu konuya her zaman duyarlı şekilde yaklaştık bunun içinde 3 yıl önce başta İl Milli Eğitim müdürlüğü  başta olmak üzere Derneğimiz ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bir kampanya başlattık bu kampanyanın gayesi Engelli vatandaşlarımıza okullardaki öğrencilerin topladığı kapaklarla TEKERLEKLİ SANDALYE alarak onların bu önemli eksiklerini tamamlamak ve onları bir nebzede olsa mutlu etmekti.Bugüne kadar sadece Kayseri de değil birçok il de hatta başta SOMALİ olmak üzere AFGANİSTAN’a bu proğram dahilinde tekerlekli sandalye gönderdik.Bu proğramı okullara taşımamızdaki sebep hem siz öğrencilerimizi plastik konusunda biliçlendirmek hemde bilgilendirmektir.Topladığınız bu kapaklar hem çevreye atık olarak atılmıyor hemde bizim geri dönüşüm dediğimiz atık işleme tesislerinde tekrar ekonomiye kazandırılıyor.hatta geçtiğimiz dönemlerde okullarımızı fabrikamıza davet ederek bu dönüşümü onlara yerinde gösterdik.Bugünde iki engelli vatandaşımıza burada Tekerlekli Sandalyelerini teslim ediyoruz.Kampanyamız devam ederken gerek Öğretmenlerimize gerekse öğrencilerimize bu kampanyaya verdikleri katkı ve destekten dolayı derneğimiz adına teşekkür ederken Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Bu anlamlı proğramı hazırlamada emeği geçen Bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.’dedi. İki tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edildi hatıra fotoğrafının çekiminin ardından tören sona erdi.